Veggen på Mulåsodden

Når man kommer ut av Holmestandstunnelen på vei sørover, og ser til venstre over på andre siden av Mulvika, ser man den loddrette fjellveggen. Den loddrette veggen med hyller, sprekker og overheng stuper rett ned i det store mørke intet. Noen steder langs veggen kan man med ekkolodd måle hele 90 meters dyp bare 5 meter fra land! Det sier ganske mye om hvilken vegg som venter en under vann her!
Dette er kanskje det dykkestedet Holmestrand Dykkeklubb benytter mest. Etter kun få minutters gange med dykkebåten fra klubbhuset inne på havna er man fremme på Mulåsodden, kanskje Olofjordens beste vegg? Vanlig vis fortøyer vi dykkebåten i en bolt i fjellet litt innenfor fyret på Mulåsodden. Et typisk godt dykk her er et ca. 40 minutters dykk hvor man følger veggen ut forbi fyret på rundt 20 meters dyp. Halvveis inn i dykket snur man og legger seg litt grunnere på veien tilbake, for å se andre ting. Selv om sikten i noen perioder kan synes litt dårlig i overflaten, er det normalt god sikt når man kommer litt ned, og da er den steile fjellveggen et mektig syn. Noen steder står forholdsvis store overheng ut. Ofte kommer små stimer med fisk glidene forbi langs veggen, og de fastboende gyltefiskene farer opp og ned langs veggen. Inne i horisontale og vertikale sprekker står til tider et forholdsvis stort antall taskekrabber, og en og annen hummer kan man også vanligvis se. Skalldyr er det også en del av under stiner på noen hyller langs fjellveggen. Noen steder er veggen helt ubevokst, mens andre steder, bl.a. ytterst på odden under fyret, er veggen nærmest dekket av sekkedyr og sjøanemoner.
For å gjennomføre et veggdykk her (og andre steder) bør man ha hatt noen dykk etter kurs, og inneha god oppdriftskontroll. For å komme ut til Mulåsodden er man avhengig av båt. Båtrampe finnes tre steder i byen, og turen ut tar bare tre-fire minutter med en rask båt. Det er også bare å slenge seg med på en tur, som Holmestrand Dykkerklubb arrangerer.

       
       
Hdk logo o9g link tilbake til forsiden
link for å komme til startsiden link HDK info link Aktiviteter link Kontakter link dykkesteder link til linker